Umeå kommun söker världens bästa våffelrecept

Umeå kommuns Kultur för seniorer vill drunkna i våffelrecept! Tillsammans med ett antal samarbetspartners ska kommunen utse världens bästa våffelrecept. Vi på Kultursmakarna skickar förstås in det bästa vi har – mormor Nordlins våffelrecept. Har du något (annat) favoritrecept? Skicka in det och ha chansen att ditt recept vinner titeln. Receptinsamlingen pågår till 4 maj – sen blir det våffelkalas runt om i Umeå. qxx3uhyh4ltexlxa2crp

– Jag hoppas verkligen att vi drunknar i recept och våfflor – allt för att våra seniorer ska få det bästa våffelkalaset någonsin! Vi tar emot alla recept, säger Marie Lundin på Kultur för seniorer vid Umeå kommun till Kultursmakarna.

I maj kommer det att dukas upp till våffelfest på flera av Umeå kommunens vård- och omsorgsboenden. Även det kommunala bostadsbolaget Bostaden tänker bjuda Umeås seniorer på våfflor på ett antal av sina kvarterslokaler runt om i staden.

– Vi försöker hela tiden hitta aktiviteter som ska glädja våra seniorer och alla vet ju att umgänget runt måltiden är en av dessa bästa aktiviteter för själen, säger Marie Lundin.

– Kan vi dessutom engagera Umeåborna att bidra med sina godaste våffelrecept till våra seniorer får vi ett engagemang över åldersgränserna, fortsätter hon.

Receptinsamlingen pågår till och med 4 maj och vecka 21 blir det våffelbjudning runt om i Umeå. Vinnare erhåller ett speciellt Världens bästa våffelrecept-förkläde, ett våffeljärn samt äran att få sitt namn på våffelreceptet som seniorerna bjuds på.

Skicka ditt handskrivna recept med ordinarie postgång till:
Väven
Att Marie Lundin
Kultur för Seniorer. Kultur och Hälsa
901 87 Umeå

eller skicka  receptet till mailadressen: marie.lundin@umea.se

eller fylla i formuläret som finns på www.umea.se/senior
Glöm inte att skicka med ditt eget namn och kontaktuppgifter.

Förutom kommunen ingår Bostaden, Jobmeal, Bilbolaget Nord och ICA Kvantum Kronoparken i samarbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *