Börja ett aktivare liv under Apans år

Funderat på att börja träna? Eller sporta? Då är det en bra tid att börja nu när apans år börjar den 8 februari 2016 enligt den kinesiska zodiaken. Apans år är aktivt och hälsans år. Personer födda i apans år anses vara uppfinnare, underhållare och de kreativa genierna bakom allt påhittigt, även rackartyg.
Det är apans år från 8 februari 2016 enligt den kinesiska zodiaken.

Det är apans år från 8 februari 2016 enligt den kinesiska zodiaken.

Det kinesiska nyåret, eller vårfestivalen, infaller vid den andra nymånen efter vintersolståndet, vilket inträffar någon gång under perioden 21 januari – 19 februari. Nyårsafton infaller i år den 8 februari. Då övergår getens år i apans.

Den kinesiska årscykeln består av tolv år och till vart och ett av dem är ett djur knutet: Råttans år, Oxens år, Tigerns år, Kaninens år, Drakens år, Ormens år, Hästens år, Getens år, Apans år, Tuppens år, Hundens år och Grisens år.

Den kinesiska zodiaken.

Den kinesiska zodiaken.

Apan räknas som det mest mångsidiga tecknet i den kinesiska zodiaken. Enligt gammal folktro har apan gudomliga krafter, och är på samma gång både okynnig och intelligent. På mandarin uttalas ”apa” på samma sätt som ”högt uppsatt ämbetsman”. Därför har särskilda utmärkelser ofta delats ut under detta år. Apan har därför kommit att betyda ära och välgång.
De födda i apans år sägs vara oberäkneliga genier. De är intelligenta, skickliga och flexibla och väldigt påhittiga. De kan lösa de mest omöjliga problem med lätthet. Ibland är apor lite för nyfikna. Apor är otåliga och vill göra allting direkt. Om de inte får sätta igång meddetsamma kan de tröttna och inte göra det alls istället. De är bra på att fatta beslut men har en förmåga att se ner på andra människor. Apor har en stark vilja och om de blir arga är det väldigt tillfälligt. De passar ihop med drakar och råttor.
Gibbonapa - som bringar lycka - sträcker sig efter månens spegling.

Gibbonapa – som bringar lycka – sträcker sig efter månens spegling.

Apans år är aktivt, det är ett år då det är bra att börja träna eller hålla på med någon sport. Det är ett år då man känner för att vara mer utåtriktad.
Men det är också hälsans år. Apan är ett väldigt friskt tecken. År som var apans år: 1908, 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016.

Kända personer födda i apans år är bland andra skådespelarna Lucy Liu, Carrie Fisher, Daniel Craig och Gustaf Skarsgård.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *