Göran vann tävlingen om ”Min Älsklings Mat”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Göran Karlsson i Kvissleby vann tävlingen om kokboken ”Min Älsklings Mat”

Göran Karlsson från Kvissleby, 1,5 söder om Sundsvall, har utsetts till vinnare i Kultursmakarnas tävling om ”bästa historien om hur du och din partner träffades”. Priset är kokboken ”Min Älsklings Mat” författad av Nilla Märak. Här är Görans berättelse:

 

 

”För nio år sedan bröt jag foten och knät. Jag åkte mountainbike ned på för ett fjäll i närheten av Åre och fick in en gren i framhjulet. Det blev tvärstopp och jag flög över cykeln. Leden på ena knät vek sig framåt när jag landade. Sedan fortsatte jag att rulla nerför sluttningen och satte mig på fotleden. Menisken skadades och knäskålen gick i tre delar. När jag kom till sjukhuset spikades fotleden med tre spikar och gipsades. Knät opererades efter 9, 10 veckor.

Jag var stelgipsad med en ställning för att fixera knä- och fotled och blodet cirkulerade dåligt. Därför drog läkningen ut på tiden. Min situation var besvärlig och jag kom att behöva tillfällig hjälp från Hemtjänsten.

Det var då jag träffade Jenny som jobbade i Hemtjänsten. Hon hjälpte mig med matinköp och hygien. Redan från början kom vi bra överens och kom även varandra nära. Ganska snart bestämde vi att träffas när hon hade en ledig kväll. Vi drack te och satt och surrade. Sedan fortsatte vi att träffas, både när Jenny jobbade inom Hemtjänsten och privat.

Min-Älsklings-Mat-2

Min Älsklings Mat av Nilla Märak Foto: Lena Ahlström

När jag var återställd efter några månader beslöt vi oss för att flytta ihop. Det har fungerat i nio år och nu funderar vi på att gifta oss nästa år – lagom till 10-årsjubileet.”

Läs mer:
>> En dessert lämplig att förföra med ur kokboken ”Min Älsklings Mat”
>>Om tävlingen, boken och författaren till ”Min Älsklings Mat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *