Friskare barn – med nordiskt matmanifest

Den mat som serveras till barnen ska vara näringsrik och smaka gott. Dessutom ska den vara etisk och rättvis. Det här och några andra punkter framgår av Nordiska ministerrådet manifest för bra mat till barn. Barn, mat och hälsa i Norden är ett aktivt nätverk av eldsjälar som arbetar med barn och måltider. Harriet Strandvik från Ny Nordisk Mat-projektet berättar att vi står inför stora utmaningar. Det är därför viktigt att samla alla som arbetar med barn, mat och hälsa. Enligt Manifestet har alla barn i Norden rätt att lära sig laga god och hälsosam mat.

image_16_9_big

copyright ”Ny Nordisk Mat I”

Läs mer om Barnens Matmanifest

Se ett exempel på när barn lagar mat

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *