Mapopogodis (Papayagodis)

Papaya är en av de vanligaste grödorna i Zimbabwe. Lokalbefolkningen gör godis av den genom att tillaga papayan och pudra den med socker. Här förmedlar vi ett recept på denna godsak från sajten Food in every country .
Den 18 april är det Zimbabwes nationaldag.

Mapopo eller papayagodis Foto från Goway.com

Mapopo eller papayagodis
Foto från Goway.com

Ingredienser
• 1 papaya (cirka 450 gram)
• 4 ¾ dl  socker
• citronskal, riven
• ½ tsk mynta, torkad eller färsk

Gör så här
1. Skala papaya och tvätta väl. Skär i smala strimlor.
2. Lägg papaya, mynta, riven citron och socker i en kastrull och värm på låg värme tills sockret löst sig.
3. Koka i 10 minuter, ställ sedan åt sidan i en halvtimme.
4. Värma igen på medelvärme tills blandningen kristalliseras.
5. Ta bort från värmen och gör kulor eller stavar med hjälp av sked och gaffel.

 

Papaya och mapopo Foto från Goway.com

Papaya och mapopo
Foto från Goway.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *