Yvonnes kvargmuffins med kokosolja

Yvonnes kvargmuffins Foto: Lena Ahlström

Yvonnes kvargmuffins
Foto: Lena Ahlström

Det här receptet har vi fått från Yvonne Lerjebäck i Nyköping. En saftig och nyttig variant av muffins. De kan passa på muffinsens dag den 27 maj. Läs historien och baka muffins.

3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
2 ägg
1 dl kvarg (valfri fettmängd)
1,5 dl kokosolja (t ex Kung Markattas kokosolja)
2 medelstora morötter
½ kryddmått salt
1 ½ tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Vispa ägg och strösocker.
  2. Rör ihop mjöl och bakpulver och rör ner i smeten med kvarg, salt, och kokosfett.
  3. Riv morötter på den fina sidan och rör ner.
  4. Fördela i muffinsformar och använd gärna muffinsplåt för att behålla formen.
  5. Grädda 225 grader i cirka 10-12 minuter. Känn med en sticka om innehållet är torrt. Kan ta lite längre tid när det är morötter i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *