Taboule – persiljesallad

Taboule

Taboule

En klassisk Taboule från Mellanöstern passar bra som tillbehör på de flesta middagsbord.

Ingredienser:
500 g bladpersilja
3 tomater
1 gul lök
1 dl finmalen bulgur
1 citron
2 tsk salt
2 tsk paprikakrydda
1 dl olivolja
2 msk mynta

 

Gör så här: 

  1. Tvätta persiljan och låt rinna av i durkslag. Finhacka persiljan och övriga grönsaker.
  2. Skölj bulguren några gånger och låt rinna av.
  3. Blanda ihop grönsaker, bulgur och kryddor.
  4. Pressa citronen, häll över saften och blanda salladen.

 

Recept och bild har vi fått från ”Den syrianska kokboken”. Kokboken utgavs under hösten 2015 av Syrisk Ortodoxa Kyrkans Ungdomsförbund och Syrianska-Arameiska Ungdomsförbundet.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *