Pasta med tomatsås, fetaost och valnötter

Foto: Lena Ahlström

När det är Tomatsåsens dag passar denna goda rätt bra.

Tomater är nyttiga nya året kommit igång och du  kanske känner för en snabbt tillagad måltid kan vi tipsa om en pasta med tomatsås, fetaost och valnötter. 

Ingredienser för 4 portioner:
500 gr pasta
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 burk krossade tomater
salt
peppar
70 gr färsk spenat
1 näve färsk basilika
150 gr getost
2 nävar valnötter

Gör så här:

  1. Koka pastan i en stor kastrull.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en annan kastrull och fräs lök, vitlök och morot tills löken är mjuk och genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt spenat och låt den koka med i ett par minuter innan du tar av såsen från värmen.
  5. Vänd ned basilika och den kokta pastan.
  6. Toppa med fetaost i skivor och lätt krossade valnötter.

Om du vill kan du förstärka måltiden med lufttorkad skinka, ugnsbakta paprikor och en sallad med tomat och mozzarella.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *