Gräddig pannacotta med hallon och chokladflarn

Pannacotta med hallonsylt och chokladflarn
Foto: Lena Ahlström

Allhelgona är den helg på året då vi tillsammans med människor i Sverige och världen uppmärksammar och minns dem som lämnat det här livet. En helg då vi påminner oss om att döden finns, och drabbar oss alla.

En måltid med hjortstek och gräddig pannacotta att samlas kring denna dag kan vi rekommendera.

Läs mer om Allhelgonahelgen här.

Gräddig pannacotta med hallon till sex personer
3 gelatinblad
1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
2 dl hallon eller hallonsylt

Garnering
bär, sylt och runda chokladflarn

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  4. Sila bort vaniljstången.
  5. Fördela smeten i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär eller sylt och runda chokladflarn före servering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *