Ceviche på kolja med tostones

tostones (honduras)

Tostones under tillagning Foto: Dozenist, Wikipedia

Sätt guldkant på koljan. Gör en ceviche med tostones, en fiskrätt med sydamerikanska smaker som är enkel att tillaga. Dessa sydamerikanska smaker kan passa den 15 september när följande fem länder i Sydamerika firar att de blev självständiga från Spanien 1821:  Costa Rica,  El Salvador, Guatemala, Honduras och Nicaragua.

Ingredienser för fyra personer:
ceviche
600 g kolja, tärnad
2 limefrukter, juice och rivet skal
2 mangofrukter, tärnade
2 passionsfrukter, gröp ur
2 vitlöksklyftor, hackade
1 grön chili, hackad
1 röd chili, hackad
3 tomater, urkärnade och tärnade
3 msk olivolja
salt och svartpeppar

tostones
2 matbananer (plantaine)
1 tsk kanel
1 tsk kajennpeppar
1 tsk socker
1 tsk salt
olja till fritering

Gör så här:

  1. Blanda koljan och limen. Låt marinera i 1 timme. Blanda ner de övriga ingredienserna till cevichen och smaka av med salt och peppar.
  2. Skala bananerna och skär i 3 cm stora bitar. Blanda kryddorna till en torr kryddmix. Fritera bananbitarna i ca 4 minuter på 150 grader så att de mjuknar. Ta upp dem och tryck ut till en platt kaka. Fritera ytterligare en gång men på 170 grader. Strö över kryddblandningen och servera.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *