Squashplättar med morotstzaziki

Foto: Lena Ahlström

Om du odlar squash* vet du att skörden kan bli stor. Visst är det härligt att då kunna hitta på nya rätter med squash i att njuta av. Här är ett förslag på en varmrätt som är snabb att tillaga och god att äta. Ja, närmare bestämt lätt som en plätt. En morotstzaziki som tillbehör ger en krydda till anrättningen.

Ingredienser till 4 portioner

Squashplättar

2 ägg
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
5 dl grovriven squash
1 dl riven lagrad ost
smör till stekning

Morotstzatziki

2 medelstora morötter
1 liten vitlöksklyfta
2 dl mild naturell yoghurt
salt och peppar

*Zucchini och squash är exakt samma frukt (ja, det är en frukt även om den oftast serveras som grönsak) men zucchinin är dess italienska namn och squash dess engelska benämning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *