Pasta med kantareller och Serrano-skinka

Svampentusiasten Anne-Mari Samils har givit oss sitt recept på Pasta med kantareller och Serrano-skinka. Den kan passa när det är Svampens dag, första söndagen i september, eller den 25 oktober på världspastadagen, eller när som helst. Läs mer om Anne-Marie Samils här och om Sveriges mykologiska förenings Svampens dag här.

Finfin kantarell

Finfin kantarell

Ingredienser för 4 personer:
En god pasta, gärna fettucini eller tagliatelle
cirka 1 liter kantareller
smör
1 charlottenlök
3 dl grädde
vatten
8 skivor serranoskinka eller parmaskinka
riven parmesan
örtsalt och svartpeppar

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning
Koka upp grädden med cirka 2 dl vatten, låt puttra en stund.
Dela kantarellerna i mindre bitar och stek dem i smör. Hacka löken och låt den steka med på slutet. Lägg över kantarellerna i grädden, krydda med örtsalt och svartpeppar och låt puttra några minuter. Tillsätt cirka 1 dl riven parmesan och rör tills den smält.
Häll såsen över den kokta pasten och blanda runt.
Portionera pastan på tallrikar och lägg på skinkan, skuren i mindre bitar.
Strö parmesan över.
Bon apetit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *