Kyckling med ananas och kokos från Mikronesien

Kyckling med ananas och kokos. Foto: Awalde

Kyckling med ananas och kokos. Foto: Awalde

Denna rätt kanske passar när något område i Mikronesien ska uppmärksammas, till exempel när det amerikanska autonoma territoriet Guam firar sin lokala nationaldag den första måndagen i mars.

 

 

Ingredienser för 6 personer:
700 g kyckling, utan ben och skinn, lår eller bröstfilé
600 g ananas, kan vara konserverad
½ dl sojasås
2,5 ml ingefära
½ dl mald lök
½ dl riven kokosnöt

Gör så här:
Häll saften från (den konserverade) ananasen i en skål.
Tillsätt sojasås och ingefära och rör om.
Häll blandningen i en ugnsfast form och lägg i kycklingen.
Vänd kycklingen så att alla sidor får på sig av blandningen.
Låt marinera i minst en timme, gärna över natt.
Strö ananas, lök och kokosnöt på kycklingen.
Värm ugnen till 180 C och stek rätten i 1 timme och 15 minuter.
Servera med ris och gärna en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *