Ravioli med mangold och lufttorkad skinka

Foto (bilden beskuren): Pastadellacasa

Det här behöver du för fyra personer:
1 fint hackad gul lök
150 g mangold/silverbetor/spenat, finstrimlad utan stjälk
300 g färsk ricottaost
100 g lufttorkad skinka (prosciutto)
50 g riven parmesan
1 vispat ägg
salt
peppar
muskot
+
1 vispat ägg att pensla raviolin med
Rapsolja eller jordnötsolja till friteringen av raviolin

Gör så här:

  1. Rulla ut ett pastablad på mjölat bakbord och täck med en handduk
  2. Hacka löken och bryn den försiktigt tills den är genomskinlig. Ta bort bladen från mangoldens stjälk från och låt bladen brynas tills de är mjuka. Låt blandningen svalna och hacka den fint.
  3. Blanda i ricotta, skinka, parmesan och ägg i mangold- och lökblandningen. Krydda med salt, peppar och muskot.
  4. Dags att ta bort handduken från första pastabladet och portionera ut fyllningen. Lägg en tesked fyllning 3 cm från kanten i ena hörnet av bladet och fortsätt lägga teskedar av fyllning med 3 cm mellanrum tills bladet är fyllt.
  5. Pensla utrymmet mellan fyllningarna med det uppvispade ägget. Lägg över ett andra pastablad över det första. Pressa försiktigt ned det översta pastabladet mot det understa mellan fyllningshögarna så att ingen luft kvarstår. Skär ut fyrkanter, gärna med en raviolikniv, eller med en vanlig kniv. Låt raviolin vila i kyleni 20-40 minuter.
  6. Hetta upp olja till 160°C. Håll koll med en hushållstermometer. OBS! Ha alltid ett lock nära till hands att lägga på om det skulle börja brinna i oljan. Släck ej med vatten. Fritera pastan några i taget tills de antar en gyllenenbrun ton. Pastan kommer att expandera något. Ta upp raviolin när de flutit upp till ytan. Lägg dem att torka på hushållspapper och ät raviolin så snart som möjligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *