Exotisk fruktsallad

Litchifrukter
Foto: B Navez

Till fyra portioner behöver du: 

0,5 färsk ananas
0,5 liten honungsmelon
1 apelsin
100 g jordgubbar
10 färska eller konserverade litchi
1 vaniljstång
1 dl vatten
1 dl socker
1 krm salt
2 msk pressad citronsaft

Gör så här:

  1. Sockerlag: Dela vaniljstången på längden, skrapa ut kärnorna och lägg vaniljstången och kärnorna i en kastrull. Häll i vattnet och sätt till socker, salt och citronsaft. Koka lagen utan lock i 5 minuter. Låt den kallna. Ta upp vaniljstången.
  2. Skala ananas, melon, apelsin och litchi. Ta bort alla kärnor. Använder du litchi på burk låter du vätskan rinna av. Skär ananasen och melonen i bitar, apelsinen i hinnfria klyftor, jordgubbarna i skivor och litchin i halvor.
  3. Blanda frukten på ett fat och häll över sockerlagen. Låt fruktsalladen stå 1 timme i kylen innan den serveras.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *