Auberginegryta med lamm

Auberginegryta med lamm

Auberginegryta med lamm
Bild från Arla

Denna rätt kan passa bra för den som vill fira det assyriska/syriska nyåret den 1 april. Så firar assyrier/syrier världen över nyåret (Akitu).

Ingredienser för 4 personer:

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chili & lime-krydda
  • 1⁄2 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grillkrydda
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 st aubergine
  • pressad saft av 1 st citron

Gör så här:
Skär köttet i bitar, ca 2×2 cm. Skala och hacka löken. Bryn löken i 1 msk smör i en kastrull, tillsätt kött, salt och kryddor och fortsätt bryna ett par minuter. Häll i krossade tomater och vatten. Koka upp och låt koka under lock på svag värme ca 1 tim, i tryckkokare 20 min.

Skär aubergine i 2 cm tjocka skivor och bryn dem i smör på båda sidor. Lägg ner dem i grytan mot slutet, när ca 10 min återstår. Tillsätt citronsaft och smaka ev av med salt.

Serveringsförslag:
Servera med ris.

Källa: Arla.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *