Firande i världen då Estland fyller 100 år

Foto: Estonia 100@Estonia100

Varje år den 24 februari firar Republiken Estland sin självständighetsdag. I år är det extra festligt eftersom det är 100 år sedan Estland utropade sin självständighet. 

Man behöver inte vara i Estland för att ta del av hundraårsfestligheterna. Firandet runt om i världen, från Los Angeles till Moskva, kommer att organiseras av olika estniska samfund. Alla som planerar ett firande kan lägga till det till Estlands 100-årsprogram här. Människor runt om i världen uppmuntras också att bidra med en födelsedags gåva till Estland i form av ett kulturell initiativ eller på annat sätt.

Finansiering för estniska barn utomlands för att delta i språk- och kulturläger kommer också att öka tack vare Estonia 100-årsfirande. Utlandsester liksom kulturälskare inbjuds att ansluta sig till evenemangen!

För mer information, besök events.estonia.ee

Läs mer om Estlands självständighet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *