Kyckling med paprika och chili

Foto: Lena Ahlström

Kyckling med paprika och chili tillagar du i ugnen. Enkel, snabb och kan förberedas innan gästerna kommer. Så skjuts in i ugnen.

4 personer
1 hel kyckling på cirka 1,5 kilo
1 paprika
4 morötter
1 rödlök
1 msk rapsolja
3 msk smör
1 kryddmått Chiliflingor
2 kryddmått Currypulver
0,5 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
3 dl basmatiris

Gör så här:

  1. Ställ ugnen på 200 grader
  2. Skölj kycklingen inuti och utanpå. Torka av med hushållspapper
  3. Stycka kycklingen i sju delar (2 lår, 2 vingar, 1 ryggdel, 2 fildelar) men låt benen sitta kvar
  4. Häll 1 msk olja i en ugnssäker form
  5. Strö ut chiliflingorna i formen med oljan
  6. Lägg i de styckade kycklingdelarna
    Krydda med currypulver, paprikapulver, salt och peppar
  7. Dela paprikan i två delar och ta bort skapt och innanmäte, skär sedan klyftor och lägg ovanpå kycklingen
  8. Skala morötterna, strimla dem och lägg ovanpå kycklingen
  9. Skala rödlöken, klyfta den, och lägg ovanpå kycklingen
  10. Hyvla smör och lägg ovanpå kycklingen
  11. Grädda kycklingen i 25 minuter, tag sedan ut och ös den
  12. Fortsätt grädda kycklingen i ytterligare 20 mintuter medan du kokar riset
  13. När riset är klart, kolla att kycklingen är klar med en sticka. Vätskan som kommer upp ska vara helt klar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *