Grönkålssoppa med ägghalva

Ägghalva och grönkålssoppa hör ihop – en rätt som klippt och skuren på ägghalvans dag den 8 februari. Servera gärna oststänger eller gott bröd till också.

Ingredienser till 4 personer:

Grönkålssoppa med ägghalva.
Foto: Caroline Maino

500 g hackad fryst grönkål
4 ägg
9 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2 msk vetemjöl eller maizena
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
(1/2 dl röda linser)

Gör så här:
Koka äggen medelmjuka. Det brukar ta cirka sex sju minuter. Koka upp vatten – i vattenkokare för att spara energi – och häll i en kastrull. Tillsätt buljongtärningarna och rör om. Lägg i den frysta grönkålen och låt den tina. Rör ut mjölet i lite kallt vatten. Vispa ner mjölblandningen i soppan. Låt soppan koka i några minuter. (Vill du ha soppan matigare kan du låta ½ dl röda linser koka med också).
Smaka av med salt, peppar. Servera med ägghalvor.
Oststänger är gott till om soppan är förrätt. Som huvudrätt passar ett grovt bröd bra. En klick crème fraiche kan också vara gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *