Pasta med tomatsås, fetaost och valnötter

Foto: Lena Ahlström

När nya året kommit igång och du  kanske känner för en snabbt tillagad måltid kan vi tipsa om en pasta med tomatsås, fetaost och valnötter. 

 

 

 

4 portioner:
500 gr pasta
1 vitlöksklyfta
1 morot
1 burk krossade tomater
salt
peppar
70 gr färsk spenat
1 näve färsk basilika
150 gr getost
2 nävar valnötter

Gör så här:

  1. Koka pastan i en stor kastrull.
  2. Finhacka lök och vitlök.
  3. Hetta upp olja i en annan kastrull och fräs lök, vitlök och morot tills löken är mjuk och genomskinlig. Häll i de krossade tomaterna och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Tillsätt spenat och låt den koka med i ett par minuter innan du tar av såsen från värmen.
  5. Vänd ned basilika och den kokta pastan.
  6. Toppa med fetaost i skivor och lätt krossade valnötter.

Om du vill kan du förstärka måltiden med lufttorkad skinka, ugnsbakta paprikor och en sallad med tomat och mozzarella.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *