Mandelbiscotti med saffran

Foto: Lena Ahlström

Biscotti är italienska skorpor som kan kryddas på olika sätt. Här har vi valt att krydda skorporna med saffran. Jättegoda att ha till glögg och kaffe under julhelgen.

Receptet räcker till 50 skorpor

150 g mandel
75 g  rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran à 0,5 g
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Hacka mandeln grovt.
  3. Rör smör, socker och saffran poröst.
  4. Rör ner äggen ett i taget.
  5. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, saffran och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat.
  6. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt.
  7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  8. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C.
  9. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar.
  10. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *