Chokadbollar – lite nyttigare, lite godare

 

Chokladbollar
Foto: Lena Ahlström

20 chokladbollar
100 g smör
1 dl rörsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2,5 dl dl havregryn
0,5 dl hackade hasselnötter
3 msk kallt starkt kaffe
pärlsocker eller annan garnering, här har vi valt pumpakärnor, pärlsocker, kakao och sesamfrö, men kokos är också gott

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt puttra en kort stund.

  2.  Rör ihop socker, vaniljsocker, kakao, havregryn, hasselnötter, kaffe och smör. Ställ in i kylskåp så att smeten stelnar lite, ca 1 timme.
    Starta timer
  3.  Forma bollar. Rulla i pärlsocker, pumpakärnor, kakao, sesamfrön, kokos eller annan garnering. Servera till kaffet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *