Gräddig pannacotta med hallon och chokladflarn

Pannacotta med hallonsylt och chokladflarn
Foto: Lena Ahlström

Gräddig pannacotta med hallon till sex personer
3 gelatinblad
1 vaniljstång (alt 1 tsk vaniljsocker)
5 dl vispgrädde
0,5 dl socker
2 dl hallon eller hallonsylt

Garnering
bär, sylt och runda chokladflarn

Gör så här:

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt puttra 1-2 minuter.
  3. Ta av kastrullen från plattan. Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
  4. Sila bort vaniljstången.
  5. Fördela smeten i 6 portionsglas. Häll på smeten och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar. Dekorera med bär eller sylt och runda chokladflarn före servering.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *