Hackkorvslåda med Duchessemos

Den fjärde lördagen i oktober är det hackkorvens dag. Den uppmärksammas särskilt i Värmland. Här presenterar vi ett recept som vi fått av Bo Göran ”Bola” Sjögren som driver restaurang Terrassen i Karlstad:

Hackkorvslåda med Duchessemos

193J0064

Foto: Bo Göran ”Bola” Sjögren

Ingredienser:

Hackkorv
Potatis
Äggula
Matolja
Ättika
Vitkål
Purjolök
Grädde
Lakene hårdost
Salt
Peppar

Gör så här:
1. Skär vitkålen i 2 cm stora bitar och hacka ner purjolöken.
2. Fräs på i en kastrull så att så att vitkålen nästan blir mjuk.
3. Häll på grädde så att det täcker koka upp och smaka av med salt och peppar.
4. Red stuvningen och tillsätt purjolöken och smaka av med ättika så att det får lite syra.
5. Lägg i en ugnsfast form
6. Stek hackkorven i 1 cm tjocka skivor och lägg uppe på stuvningen.

Duchesse mos
Skalad potatis
Matolja
Äggula
Matolja
Riven lakene ost

Gör så här:
1. Skala och koka potatisen
2. Kör potatisen i en matberedare och tillsätt äggulan och oljan så att det blir en jämn pure
3. Blanda i osten och spritsa på hackkorvslådan
4. Gratinera i 200 grader i ugnen så att duchessen får fin färg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *