Bokstavssoppa på läskunnighetsdagen

Den 8 september är det Internationella läskunnighetsdagen instiftad av UNESCO. Att människor kan läsa är livsviktigt för världens framtid. Ju fler som kan läsa och skriva, desto fler som kan utbilda sig till läkare, forskare, advokater eller lärare. Det behövs i kampen mot fattigdom, barnadödlighet och klimatförändringar, och för rättvisa fred och demokrati.

Här tipsar vi om en enkel soppa med bokstavspasta.

Pastabokstäver till bokstavssoppa Foto: Caroline Maino

Pastabokstäver till bokstavssoppa
Foto: Caroline Maino

Ingredienser för 4 personer:
1 liter grönsaksbuljong
500 g frysta sommargrönsaker
1 ½ dl bokstavspasta
salt efter behag

Gör så här:
Koka upp vatten och lägg i buljongtärningar. Låt sjuda utan lock i 4-5 minuter. Lägg i de frysta grönsakerna och låt dem bli varma. Det tar några minuter. Har du bitar av kycklingkött kan du värma dem och lägga i talriken och sedan hälla på soppan.
Servera med gott bröd och pålägg.

Grönsakssoppa med pastabokstäver på läskunnighetens dag. Foto: Caroline Maino

Grönsakssoppa med pastabokstäver på läskunnighetens dag.
Foto: Caroline Maino

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *