Zucchini med jordnötter

I Tchad kan det hända att man serverar zucchini tillsammans med hirs eller ris, men det är också ett gott tillbehör till kötträtter. Här är ett recept där jordnötter ger zucchini en god smak.

Tchad har nationaldag den 10 augusti.

Zucchini med jordnötter Foto: Lena Ahlström

Zucchini med jordnötter
Foto: Lena Ahlström

2 zucchini, ca 600 g
1-2 vitlöksklyftor
2 msk jordnötsolja
0,5 tsk pressad citronsaft
1 tsk salt eller efter smak
1 krm svartpeppar
0,5-1 dl jordnötter

  1. Skär zucchinin i tunna skivor. Koka dem i vatten i en kastrull i 5 minuter. Låt zucchiniskivorna rinna av och torka dem med hushållspapper.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i zucchinin, vitlöken, citronsaften, saltet och pepparn. Låt dem koka på svag värme 3-4 minuter och rör om några gånger.
  3. Spola av eventuellt salt från jordnötterna och torka dem på hushållspapper. Hacka nötterna grovt. Rosta dem 2-3 minuter i en het torr stekpanna. Häll nötterna heta över zucchinin.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *