Hallon- och melonsoppa

Denna goda fräscha efterrättssoppa har vi gjort hemma många gånger. Tyvärr minns jag inte var jag såg receptet första gången – men god är den. Den passar bra en varm sommardag och kan med fördel avnjutas på vattenmelonens dag den 3 augusti.

Ingredienser till hallon och melonsoppa. Foto: Caroline Maino

Ingredienser till hallon och melonsoppa.
Foto: Caroline Maino

 

Ingredienser till 4 portioner:
2 dl hallon, färska eller frysta
1 mogen mango, skalad och skuren i bitar
3 dl tärnad vattenmelon, helst av kärnfri sort
2-3 msk koncentrerad flädersaft

(plus små mangotärningar och en näve hela hallon till garnering
eventuellt blad av mynta eller citronmeliss)

Skär ut fruktköttet från melonen och skär i stora tärningar. Ta bort så mycket som möjligt av kärnorna.
Skala mangon och skär loss fruktköttet från kärnan. Skär det i bitar, spara lite till garnering.
Kör hallon, mango och melon till en tjockflytande soppa i matberedare eller mixer. Tillsätt flädersaften och kör soppan ytterligare några sekunder. Sila bort hallonkärnorna. Ställ kallt.

Hallon och melonsoppa med glasskula. Foto: Caroline Maino

Hallon och melonsoppa med glasskula.
Foto: Caroline Maino

Servera i dessertskålar med vaniljglasskula och/eller mandelflarn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *