Majsbröd till amerikansk grillfest

Svenska Diana Ljungaeus, som bott i Los Angeles i närmare 20 år, tipsar här om majsbröd – för en lyckad amerikansk grillfest, till exempel för att fira 4 juli. Majsbrödet (räcker till 8 personer)

Majsbröd Foto: Zankopedia

Majsbröd
Foto: Zankopedia

Ingredienser:
120 gr smör
160 gr socker
2 ägg
2,5 dl gräddmjölk
½  tsk bakpulver
2,5 dl majsmjöl
2,5 dl fint vetemjöl
½  tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en djup form, fyrkantig eller rund, ca 20 cm vid.
Smält smöret i en stor kastrull, ta bort kastrullen från plattan och blanda i sockret. Knäck i äggen och blanda hårt tills smeten är jämn och fin. Blanda bakpulvret med gräddmjölken och slå i kastrullen. Blanda slutligen i mjölet och saltet och blanda tills smeten är jämn och klumpfri.
Slå smeten i den smörjda ugnsformen.
Baka i mitten av ugnen mellan 30 och 40 minuter. Brödet är klart när du kan sticka en trätandpetare i brödet utan att degen fastnar.

Skär upp i cirka  7cm stora rutor och servera med smör.
Receptet är inspirerat av ett recept från allrecipies.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *