Senapsstekt aborre med färsk potatis och syrade grönsaker

Aborrefilé med färsk potatis
Foto: Lena Ahlström

Till fyra personer behöver du:

500 g potatisar
150 g benfria abborrfiléer /port
3 dl ströbröd
100 g smör
olivolja

Grönsaker
10 st späda morötter
1 st litet blomkålshuvud
1/2 st färsk gurka
1 st röd paprika
1 st gul paprika

Syrlig lag
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 dl socker
1 tsk salt
1 st lagerblad
2 st kvistar färsk dragon

Marinad
2 msk senap
2 st hela ägg
1 st fång dill och gräslök
1 dl mjölk
1 st vitlöksklyfta

Gör så här:

  1. Börja med grönsakerna på morgonen så att dom hinner dra till sig.
  2. Blanda ihop den syrliga lagen. Skala och ansa grönsakerna. Skär dem sedan i mindre bitar. Koka dem därefter helt kort i saltat vatten. Lägg dem direkt i den syrliga lagen och låt dem dra.
  3. Blanda även ihop marinaden; senap, ägg, dill och gräslök med mjölk och riven vitlök. Lägg abborrfiléerna i marinaden och låt detta också dra i 2-3 timmar.
  4. Koka potatisen. Vänd abborrfiléerna i ströbröd, krydda med salt och peppar och stek dem sedan i smör och olja i het panna. Servera dom syrliga grönsakerna till, och om man vill, en klick smör på potatisen. Njut av sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *