Dessertpannkaka med keso från Slovenien

Dessertpannkaka med keso från Slovenien Foto: Lånat från Matklubben.se

Dessertpannkaka med keso från Slovenien
Foto: Lånat från Matklubben.se

Den 25 juni firar Slovenien sin självständighet från Jugoslavien. Detsamma gör Kroatien. Denna dessert från Slovenien kan passa för den som vill uppmärksamma Sloveniens nationaldag

Ingredienser 4 personer:

Pannkakor
4 ägg
4 dl mjöl
3 dl mjölk
½ dl mineralvatten
Smör och rapsolja till stekning

Fyllning
500 g keso
1 ägg
½ dl potatismjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Pannkakstäcke
5 dl turkisk yoghurt

Tillbehör
Frukt (efter smak)

Gör så här:

1. Rör samman ägg och mjöl. Tillsätt mjölk och mineralvatten och vispa till en slät smet. Grädda åtta tunna pannkakor.

2. Blanda alla ingredienser till fyllningen väl eller kör dem i matberedare till en slät massa. Lägg fyllningen på pannkakan och vik den först på mitten och sedan ytterligare en gång.

3. Lägg pannkakorna i smord ugnsfast form. Bredd över turkisk yoghurt och gratinera i 225 grader cirka 20 minuter.

Dekorera med valfri frukt.

Desserten kan ätas varm eller kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *