Änglapaj

Änglapaj Foto lånat från tasteline.com

Änglapaj
Foto lånat från tasteline.com

Som efterrätt på midsommaraftonen kan Änglapaj vara ett festligt alternativ.

Det här behöver du: 

6 äggvitor
½ tesked salt
3,5 dl socker
1 tesked vaniljsocker
1 matsked vinäger
3 dl vispgrädde
1 liter färska eller djupfrysta bär

 Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smörj en hög suffléform och mjöla den väl.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med saltet, tillsätt hälften av sockret, lite i taget under vispning.
  4.  Tillsätt resten av sockret och vaniljsockret omväxlande med vinägern.
  5.  Lägg marrängsmeten i formen, gör den litet högre på mitten.
  6. Grädda först 30 minuter i 150 grader, sedan 30 minuter i 175 grader. Täck gärna med ett smörpapper de sista 30 minuterna så att marrängen inte bränns.
  7.  Marrängen kommer att pösa upp och spricka, och det ska den göra. Den jäser upp till sin dubbla höjd men sjunker sedan. Låt marrängen stanna.
  8. Servera den halvljummen med ett rejält lager grädde ovanpå och med bären överst.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *