Hangop – nederländsk efterrätt

Hangop är en riktigt klassisk nederländsk efterrätt. Desserter i Nederländerna är ofta söta och innehåller yoghurt. Här förmedlar vi ett recept vi fått av Maartje från Nederländerna.

Hangop, klassisk nederländsk dessert. Foto: Caroline Maino

Hangop, klassisk nederländsk dessert.
Foto: Caroline Maino

 

Ingredienser för 3 personer:

500 ml yoghurt
3 matskedar florsocker
125 ml vispgrädde
1 tesked kanel
250 gr frysta jordgubbar
1 konserverat päron
Gör så här:
  1. Fukta en ren handduk som placeras i en sil. Häng den över en skål och häll i yoghurt. Sätt skålen i kylskåpet i cirka 4 timmar. Yoghurten ska förbli krämig så titta till den ibland.
  2. Rör ihop florsocker, vispad grädde och kanel.
  3. Gör en jordgubbssås genom att mixa de frysta jordgubbarna.
  4. Lägg upp yoghurten, häll jordgubbssåsen vid sidan av yoghurten och lägg en tredjedels päron också vid sidan av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *