Sesammarinerade biffspett till grillen

Dessa sesammarinerade biffspett med smak av vitlök och ingefära kan passa bra att inviga grillsäsongen med – nu när vi ställer fram klockan – och grillen – när sommartiden börjar natten mellan 25 och 26 mars 2017.

Den här rätten hade våra goda vänner i Jönköping gjort häromsommaren när vi hälsade på. Den blev snabbt en favorit även hos oss. Receptet fanns i Coops Mer smak.

 

Sesammarinerade biffspett

Sesammarinerade biffspett

Ingredienser 4 portioner:
600 g entrecôte eller lövbiff i breda strimlor
grillspett

Marinad:
3 msk riven färsk ingefära
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk sesamolja
2 msk rapsolja eller olivolja
1 dl japansk soja

Gör så här:
Blanda ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och låt ligga kallt minst 15 minuter, gärna längre. Hit kan du förbereda hemma dagen innan. Vecka och trä upp köttstrimlorna på grillspett, en på varje. Grilla i 3-4 minuter på varje sida.

De flesta sojor är glutenfria, men det finns ett fåtal som innehåller spår av gluten. Kontrollera därför innehållsförteckningen noga om du är överkänslig mot gluten.

Ett tips Mersmak ger är att blötlägga träspetten i cirka 10 minuter innan man använder dem.

Servera med potatis och sallad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *