Colcannon – irländskt potatismos med kål

Detta recept på irländska potatismos med kål passar bra till mustiga grytor som till exempel Irish stew, som i sin tur passar bra att fira Saint Patricks day, Irlands nationaldag med. Vi hittade det på Foodetc.se, en mathemsida med recept från olika håll i världen.

Colcannon - potatismos med kål

Colcannon – potatismos med kål

Ingredienser för 4 personer:
ca 12 Potatisar
50 gram Smör
ca 2 dl Mjölk
1-2 dl Vitkål
2 msk finhackad Purjolök
2 msk färsk finhackad Persilja
Salt & Peppar

Gör så här:
1. Skala potatisen, koka sedan tills den är helt mjuk, en gaffel skall utan något motstånd kunna stickas igenom.
2. Värm mjölken tills den är varm men inte kokar. Strimla fint samt koka kålen tills den är mjuk i saltat vatten.
3. Häll mjölken över potatisen lite i taget samtidigt som du vispar moset med elvisp, var försiktig så det inte blir för rinnigt, tillsätt också smöret i små klickar.
4. När moset är lent och fluffigt vänd ner kålen, purjolöken och persiljan. Smaksätt med rejält med salt och peppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *