Stekta korvar med surkål och potatisstomp – Bratwurst mit Sauerkraut

Här förmedlar vi ett recept från Allt om mat på passande karnevalskost från Tyskland för den som vill festa mycket och grunda med mat som man står sig på länge.

Karneval firas dagarna innan den 40 dagar långa fastan före påsk börjar i katolska länder. Köp färdig surkål på burk, den blir en syrlig smakbrytning till korven.

Sauerkraut med korv och skinka. Foto Wikimedia Commons

Sauerkraut med korv och skinka.
Foto Wikimedia Commons

Ingredienser till 4 portioner:
4 tyska  bratwurstkorvar, (à 100 g, 70 % kötthalt)
700 g  mjölig potatis
1 burk  surkål, (ca 500 g)
1  äpple
1/2 tsk + 1 tsk  salt
1 krm  nymald svartpeppar
2 dl  mjölk
1 krm  muskotnöt, riven

Tillbehör:
300 g  kokta morotsslantar
grovkornig senap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skåra eller picka korvarna och stek dem på en plåt mitt i ugnen cirka 20 minuter. Vänd dem efter halva tiden. Sätt ugnen på grill när 5 minuter återstår.
2. Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av.
3. Stek surkålen i en stekpanna. Skala, kärna ur och tärna äpplet och vänd ner det i kålen. Fräs 2–3 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och peppar.
4. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör i mjölken och riv över muskotnöt. Krydda med 1 tsk salt.
5. Servera korven med surkål och potatisstomp, lättkokta morotsslantar och grov senap.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *