Långbakad kålrot med sharon, apelsin och halloumi

Långbakad kålrot med sharon, apelsin och halloumi
Foto: Lena Ahlström

6-8 portioner (50-60 minuter)
2 medelstora kålrötter
2 vitlöksklyftor med skal
1 stor gul lök
½ kruka timjan
100 g smör
salt och svartpeppar

Till servering
2 mjuka sharonfrukter
1 stor apelsin
hackad persilja
halloumi stekt i olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°.

2. Skala kålrötterna och skär dem i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en ugnsform eller plåt.

3. Krossa vitlöksklyftorna i sitt skal och lägg dem i formen tillsammans med klyftad gul lök.

4. Hacka timjan och strö över tillsammans med salt och svartpeppar. Avsluta med att lägga en klick smör på varje kålrotsskiva.

5. Baka i mitten av ugnen tills kålroten är helt mjuk. Ös lite av smöret i formen över kålrötterna någon gång under tiden.

6. Ta ut formen, låt svalna och ta bort vitlöksklyftorna.

7. Servera varm eller ljummen i formen eller lägg upp på ett fat. Toppa med skivad sharon och apelsin, hackad persilja och ös över smöret som blir över från formen.

8. Vänd skivor av halloumi i olivolja och stek dem snabbt gyllenbruna på hög värme. Lägg skivorna överst i formen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *