Krispig brysselkålssallad med granatäpple

Krispig brysselkålssallad
Foto: Lena Ahlström

Kanske dags att pröva en vegetarisk rätt som kryllar av nyttigheter efter all jul- och nyårsmat.

 

8 portioner (tar cirka 25 minuter)

Sallad:
1 nät brysselkål
300 g rödkål
1 äpple av syrlig sort
1 knippe dill
1 bananschalottenlök
1 granatäpple (kärnorna)

Dressing:
1 msk dijonsenap
1 tsk honung
ca 1 msk pressad citron
ca 2 msk vatten
salt och svartpeppar

Gör så här:

1. Skär bort lite av roten på varje brysselkål så de yttersta bladen faller av. Dela sedan varje kål på mitten.

2. Koka dem några minuter i saltat vatten och skölj sedan i kallt vatten för att avstanna tillagningen. Brysselkålen ska vara lite krispig när den är klar.

3. Strimla rödkålen fint, gärna på mandolin.

4. Strimla äpple, dill och bananschalottenlök och sväng därefter runt allt tillsammans med granatäppelkärnorna.

5. Dressing: Rör samman alla ingredienser till dressingen i en skål. Häll över salladen eller låt var och en dressa sin egen portion för en fräschare och krispigare sallad som står sig längre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *