Renskavsgryta med messmör och kantareller

Renskavsgryta Foto från Fjällbrynt, Johner Bildbyrå

Renskavsgryta
Foto från Fjällbrynt, Johner Bildbyrå

Messmöret har en alldeles egen temadag, den 19 september. Då kan detta recept, som vi fått från Fjällbrynt  passa bra. Läs mer om messmöret här.

Ingredienser för cirka 4 personer:
Renskavsgryta
500 g renskav
1 lök
2 dl kantareller
3 dl grädde
1 msk messmör
2 tsk soja
1 msk viltfond
6-8 enbär
smör, salt, peppar, persilja

Mos på mandelpotatis och västerbottenost
1 kg mandelpotatis
1 dl västerbottenost (riven)
1-1,5 dl mjölk (3%)
2 äggulor
2 msk smör
salt, peppar

Gör så här:
Renskavsgryta
Stek lök, renskav och kantareller i smör i en stor gryta. Häll i grädde,
soja, fond, messmör och mortlad/krossade enbär. Låt koka ihop i
cirka 10 minuter. Salta och peppra och i med mycket persilja.

Mos på mandelpotatis och västerbottenost
Koka potatisen. Kom ihåg att mandelpotatis ska koka kortare tid än
annan potatis. Pressa den kokta potatisen. Smält smöret, häll i
mjölken och värm lite. Tillsätt smörmjölken varsamt till den pressade
potatisen. Rör ner äggulor. Salta & peppra. Vänd ner den rivna osten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *