Sandens inlagda sill

Sill

Inlagd sill. Bilden är lånad från blogg.passagen.se

På sommaren driver Emelie Hermez lanthandel i Sanden på Norra Finnö i Östergötlands skärgård. Efterfrågan på utflyktsmat är stor och Emelie lägger in sill, steker kycklingar och revbensspjäll, gör olika typer av röror samt hänger biffkött till grillen. Här är hennes recept på inlagd sill. 

20-25 portioner

10 lagerblad
5 dl ättika
1 l vatten
10 krossade vitpepparkorn
6 krm kryddpeppar
18 dl socker

Gör så här: 

  1. Vattna ur 25 sillfiléer i rikligt med vatten i cirka 1 dygn. 
  2. Koka upp lagen, låt svalna ordentligt.
  3. Lägg sillen i lagen och låt den stå och dra i cirka 2-3 dagar.
  4. Dekorera med hackad morot, purjolök och röd lök.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *