Härjes kolbullar på utflykten

Kolbulle på Härjes vis Foto: Lena Ahlström

Kolbulle på Härjes vis
Foto: Lena Ahlström

Om man ska på utflykt kan kolbullesmeten blandas hemma och hällas över i en tom sirapsflaska eller liknande. Fläsket kan förstekas och frysas in i portionsbyttor för att sedan tinas upp inför tillagningen. Beräkna vid förstekning 1 hg ostekt fläsk per kolbulle. En äkta kolbulle innehåller inga ägg.

4 personer (1 kolbulle per person)
4 hg rimmat fläsk
6 dl vatten
4 dl vetemjöl
1 tsk salt
Rapsolja
Rårörda lingon

Gör så här:

  1. Vispa ihop vatten, vetemjöl och salt. Smeten ska vara något tjockare än en normal pannkakssmet. Stek fläsktärningar i en stekpanna i rikligt med olja. Ringla sedan smeten över fläsktärningarna från ytterkant till innerkant av pannan. Det ska vara så mycket rapsolja att kolbullen kan snurras i pannan.
  2. Stek bullen i medelvarm panna i cirka 3 minuter på ena sidan och 2 minuter på den andra.
  3. Servera med lingon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *