Grönt i jul – Vitkålsslaw med blodgrape

Vitkålsslaw med blodgrape Foto: Lena Ahlström

Vitkålsslaw med blodgrape
Foto: Lena Ahlström

Det här behöver du till fyra personer:
2 msk neutral olja 
1 msk sesamolja 
2 tsk risvinäger 
2 tsk flytande honung 
1 urkärnad finhackad röd chili 
2 krm salt 
200 g vitkål 
2 morötter 
1 blodgrape 
1 dl hackad koriander 

Till servering
1 dl pumpakärnor 
4 msk rostad lök

Gör så här:

  1. Rör ihop oljorna med risvinäger, honung, chili och salt.
  2. Strimla vitkålen tunt. Skala och riv morötterna grovt. Skär bort skalet på blodgrapen med en kniv och skär ut hinnfria filéer av köttet.
  3. Blanda kål, morötter, blodgrape och koriander med dressingen. Lägg upp i en skål.
  4. Till servering: Strö över pumpakärnor och rostad lök.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *