Grönt på julbordet – sirapsbrynt kålrot

Sirapsbrynt kålrot med spenat och chili Foto: Lena Ahlström

Sirapsbrynt kålrot med spenat och chili
Foto: Lena Ahlström

Sirapsbrynt kålrot med chili och babyspenat kan vara ett grönt alternativ på julbordet. Gott till köttbullar och revbensspjäll.

4 personer
600 g kålrot
2 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 röd chilifrukt
1 msk lönnsirap
1 krm kanel
1 krm salt

Till serveringen:
120 g bladspenat
1 dl matyoughurt

Gör så här:

  1. Skala och tärna kålroten i halvcentimeter stora kuber. Stek tärningarna mjuka i olja i en stekpanna i cirka fem minuter.
  2. Tillsätt en finhackad vitlöksklyfta och en urkärnad finhackad röd chilifrukt.
  3. Tillsätt lönnsirapen och låt steka i ytterligare en minut. Krydda med kanel och salt.
  4. Ta av från värmen och servera med bladspenat och lite matyoghurt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *