Päronmarmelad med ingefära

Fin marmelad till ostbrickan med päron och ingefära.

Päronmarmelad med ingefära Foto: Lena Ahlström

Päronmarmelad med ingefära
Foto: Lena Ahlström

Till ungefär 1 liter:
1 1/2 kg päron (gärna gråpäron eller bergamottpäron)
färskpressad juice av 1 citron 
1/2 dl färsk strimlad ingefära 
4 dl syltsocker 
1 tsk citronsyra

Gör så här:

  1. Skala och kärna ur päronen. Skär i små bitar. Lägg i en kastrull med citronjuicen. Koka upp och sjud på svag värme ca 10 minuter utan lock.
  2. Blanda ner ingefära och syltsocker i kastrullen, koka kraftigt ca 2 minuter. Ta från värmen och rör i citronsyra, låt stå ca 5 minuter.
  3. Skumma av marmeladen och häll upp i väl rengjorda burkar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *