Stekt gnocchi med frästa medelhavsgrönsaker

Denna rätt ingår i WWF:s, Världsnaturfondens, officiella meny till Earth Hour 2015 och skapad av Ecoviva, Sveriges mest prisbelönta ekologiska matkassar. Läs mer om Earth Hour på WWF:s sajt och mer om Ecoviva .

Stekt gnocchi med frästa medelhavsgrönsaker Foto: Ecoviva
Stekt gnocchi med frästa medelhavsgrönsaker
Foto: Ecoviva

Ingredienser för 4 personer:
Gnocchi med grönsaker:
800 g färsk gnocchi
1 aubergine
2 paprika
2 klyftor vitlök
Olivolja/smör för stekning
1-2 tomater
1 msk balsamicovinäger

Tillbehör:
1 paket ruccola
1 dl rivenmontelloost eller annan parmesanliknande ost
0,5-1 burk grön pesto (ca 130 g)
(Balsamicovinäger)

Gör så här:
Tillaga grönsakerna. Skär paprika och aubergine i bitar. Gnid in auberginebitarna med 1 tsk salt och låt i stå cirka 10 minuter. Krama ur överflödigt vatten från auberginen.

Stek gnocchi gyllenbruna i olivolja och/eller smör. Lägg gnocchin åt sidan. (Detta kan även göras samtidigt som man steker grönsakerna i en annan stekpanna).

Hetta upp olivolja/smör in stor stekpanna/wokpanna och stek grönsakerna mjuka i olivolja med pressad vitlök, stekt gnocchi, balsamicovinäger. Smaka av med salt, peppar och gärna någon örtkrydda.

Servering: Riv osten. Blanda gnocchi med grönsakerna. Toppa med ruccola och servera med grön pesto och gärna lite riven ost.

Matbilder, styling och recept: Ecoviva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *