Tredje advent banar väg för Herren

Tredje advent Foto: Lena Ahlström

Tredje advent
Foto: Lena Ahlström

Tredje söndagen i advent är en av söndagarna i adventsfastan, särskilt ägnad Johannes döparen. Han som var kusin till Jesus och förberedde folket på att något nytt skulle komma.

Temat för dagens bibeltexter enligt evangelieboken är Bana väg för Herren, och en välkänd text är en text ur Matteusevangeliet där Johannes vill veta om Jesus är den som han predikat om, och några av Johannes lärjungar då får svaret:

Gå och berätta för Johannes vad ni hör och ser: att blinda ser och lama går, spetälska blir rena och döva hör, döda står upp och fattiga får ett glädjebud.

SVT2 direktsänder 10.05 gudstjänst från Sankt Johannes kyrka, Malmö. Ann Aldén, församlingsherde i Fosie predikar över söndagens tema ”Bana väg för Herren”. För sång och musik står Gospel Rose Choir under ledning av AnnaKajsa Svärd.

Den kristna fastan innebär rent allmänt att minska födointaget, men också att avstå från kött. Inom den katolska kyrkan begränsar man födan till en huvudmåltid på dagen, och intar bara lättare måltider morgon och kväll. Läs mer om fasta och få tips på recept lämpliga under fastetider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *