Vinn en kokbok med unikt innehåll

"Smak på Sapmi" - kokboken som vann klassen Regional måltidslitteratur

”Smak på Sapmi” – kokboken som vann i Måltidsakademins klass Regional måltidslitteratur

Delta i tävlingen om kokboken med rätter från våra nordligaste breddgrader. ”Smak på Sápmi” innehåller samiska mattraditioner och recept som tidigare bara förbehållits den muntliga samiska traditionen. Svara på tre frågor som du kan hitta svaren på här i vår nättidning Kultursmakarna.se:

  1. Vad behöver växten Bitekuteku för att växa?
  2. På vilken FN-dag startade Kultursmakarna.se?
  3. Hur kan Jesus ha födelsedag på två olika datum?

Vi vill ha svaren senast den 4 december. Skicka ditt svar till info@kultursmakarna.se Boken ger baskunskap om samisk matlagning men uppmuntrar även till att experimentera i köket, oavsett om man lever nära renskötsel, bor i stan eller bara vill inspireras i sin matlagning. Här kan du läsa mer om boken, dess tillkomst och den utmärkelse boken fick av Matakademin tidigare i höstas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *