Suovaspasta med kantareller

 

Souvaspasta med kantareller Foto: ©Slow Food Sápmi/Bianca Brandon-Cox

Souvaspasta med kantareller
Foto: ©Slow Food Sápmi/Bianca Brandon-Cox

En smakrik och lättlagad pastarätt som passar till vardag och fest. Det passar utmärkt att blanda i lite gröna ärtor eller din favorit bland vildväxande (vilda växter).

ANTAL 4 personer TILLAGNING 20 minuter, lätt RECEPT Andreas Lidström och Nils-Tonny Bransfjell

INGREDIENSER

12 st nystan tagliatelle smör eller olja till tillredning 0,5 gul lök
0,5 vitlöksklyfta
100 g kantareller
ca 400 g suovasskav
3 dl matlagningsgrädde salt
svartpeppar från kvarn
1 dl riven Västerbottensost

Servering

Eventuellt persilja eller sockerärtskott

GÖR SÅ HÄR

Koka pasta enligt förpackningens anvisning. Sila av, rör i lite olja så den inte klibbar ihop. Strimla lök, finhacka vitlök, hacka kantareller grovt.
Bryn suovas, kantareller, lök, och vitlök i smör i djupare stekpanna.
Tillsätt grädde, låt sjuda till lagom tjocklek, kan gå väldigt snabbt i het panna.

Smaka av med salt och peppar. Då suovas i sig är salt kan det ofta uteslutas.
Häll den ljumma pastan i bunke, tillsätt ost och suovas, blanda försiktigt så att pastan inte går sönder.

Servering

Lägg upp i fina, helst djupa, tallrikar. Dekorera om så önskas med lite finhackad persilja eller sockerärtskott. Dryckesförslag: ett friskt rödvin från Italien eller Portugal eller öl.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *