En dag vi inte gärna ger korgen

Den 18 juni är det den internationella pick-nick dagen. Vi har inte hittat någon fakta om dagen. Men det spelar väl egentligen ingen roll. Packa din korg och dra till närmaste favoritplats – och njut! picknick

På Hembygdgården i Borås webblats sida kan man läsa att ”Picknickens dag – Egentligen säger väl namnet på dagen, allt. Så varför inte packa ihop en korg och dra till favoritstället, ta det lite lugnt och efter en god picknick, lyssna på naturen – och kanske fundera en stund på den biologiska mångfalden.”

Vi på Kultursmakarna håller med. Ta med dig dina nära och kära ut i naturen eller till en plats som du gillar att vara på. På nätet finns det massor av tips på vad du kan ta med dig ut. Annars kan vi även tipsa om våra egna favoriter!

– Internationella picknickdagen – Frukt, vattenmelon skuren i kuber, ostar och gott bröd är käkigt på picknick – och krabbelurer och urgoda rullar med rökt lax och selleri, kanske även en hallon- och banansmothie och varför inte göra en Quiche Lorraine.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *