Hallongrottor

Detta recept fick vi som tips från Lena Palmius som fått det av dottern som på 1980-talet bakat i skolan och stapplande skrivit ner det.

Här är det gamla tummade receptet.

Här är det gamla tummade receptet.

Hallongrottorna är favoriter som är försvinnande goda.

Försvinnande goda hallongrottor. Foto Caroline Maino

Ingredienser till cirka 50 stycken
250 gram äkta smör
1,5 dl socker
4,5 dl vetemjöl
1 dl vaniljsåspulver
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  • Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt.
  • Blanda i mjöl och vaniljsåspulver.
  • Dela degen i cirka 50 bitar, rulla till bollar och lägg dem i småbrödsformar.
  • Tryck en liten grop i mitten av bollen, lägg i en klick hallonsylt.
  • Grädda i cirka 10-13 minuter i 200 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *